EESOME

Trådlyft Skövde

Vad är trådlyft?



Trådlyft är en snabbt växande behandling som är här för att stanna!


Denna minimalinvasiva procedur är ett bra komplement till andra estetiska behandlingar eller som fristående behandling. Trådlyft avser att strama åt huden genom att föra in helt absorberbara trådar och sedan “dra” upp huden. Detta skapar ett direkt synligt lyft och har även en vävnadsstärkande effekt.


Många tror att behandlingsformen är nytillkommen. Trådlyft är en behandling som har funnits redan sedan 1990-talet, men innovationer i material och teknik har lett till en ökad efterfrågan de senaste åren.



Trådlyft

Procedur och säkerhet.

Ett trådlyft, skapas genom att man använder en kirurgisk tråd med “taggar” sk hullingar. De benämns också “Cog” eller “barbs”. Denna tråd placeras i ett område där man vill skapa drag och repositionera vävnaden som med åren tenderar att dras neråt med gravitationen. Denna estetiska procedur syftar till att lyfta och forma ditt ansikte eller nu på senare tid även övriga delar av kroppen.


Du kan återgå direkt till ditt arbete om du önskar. Trådlyft anses vara en låg riskprocedur med kort återhämtningstid, men biverkningar av rodnad, blåmärken och svullnad förekommer. Att hitta en legitimerad och kunnig behandlare är nyckeln till en säker och effektiv behandling.


Hållbarhet


Resultat av ett trådlyft med PDO trådar varar från 1 till 2 år. För bästa resultat rekommenderar vi att man kombinerar behandlingen med andra typer av anti-agingprocedurer, såsom filler samt andra metoder på marknaden.



Vad är PDO- trådar?


Polydioxanon (PDO) är ett material som under många decennier använts vid medicinsk suturering för att sy igen vävnad. Som en effekt har man sett vävnadsstimulerande påverkan som nu utvecklats till behandlingar med trådar för att stimulera och lyfta vävnad bland annat genom att starta igång den egna vävnadsproduktionen av bla kollagen, fibroblaster och öka cirkulationen.


I praktiska termer kan PDO-trådar delas in i två huvudtyper: cogtrådar och icke-cogtrådar. Cogtrådar är taggiga och finns som enkelriktad, multidirektionell, 3D eller 4D hullingar. För god placering av cogtrådar kräver en viss klinisk kunskap, behandlingsplanering, manuell fingerfärdighet och en bra aseptisk teknik.

Bland icke-kog PDO-trådar som finns som mono, tvinnade mono, dubbeltvinnade mono osv. De finns i olika storlekar och kan vara skarpa eller trubbiga nålar. Dessa typer av PDO-trådar tenderar att vara mer ”förlåtande” när de absorberas av kroppen inom 4-8 veckor, jämfört med 9-10 månader för cogtrådar.











Vad kan cogtrådar respektive icke-cogtrådar åstadkomma?

Icke-cogtrådar ger vävnadsstimulering i området där de placeras, som en effekt av detta blir huden mer vital och får en uppstramande effekt. Man kan även stimulera området till ökad eller minskad volym, så som områden där vi behöver tillföra volym kan detta förslagsvis åstadkommas med tvinnadet monotrådar alternativt. Akneärr kan förslagsvis förbättras i sin struktur genom att icke-cogtrådar läggs i ett nätverk inunder vävnaden.

Cogtrådar ger ovanstående effekter samt att de med hjälp av hullingar åstadkommer ett direkt och synligt lyft. Områden som är vanligast är kindlyft, käklyft, halslyft, näslyft och ögonbrynslyft av olika varienter. Detta är det många förknippar med ”trådlyft” eller MINT-lift. Ofta kan dessa behadnlingar kombineras för bästa resultat.

Behandlingsområderna utvecklas och blir allt fler. Trådtyperna är ständigt i utveckling, liksom teknikerna. Det är allt vanligare nu det senaste med olika kroppslyftande trådar. Liksom mycket annat estetiskt är det delvis influerat av trender.



Information till dig som kund


Vad händer inför min behandling?


  1. Information/konsultation innan behandlande besöket minst 48h innan.
  2. Din medicinska journal måste vara ifylld om Du tex har någon sjukdom, läkemedel, ev allergier, om Du tar blodförtunnande eller smärtstillande tex, Aspirin, Ibuprofen, Naproxen bör detta informeras.
  3. Diskutera Dina önskemål, bedömning samt realistisk förväntning, 
  4. Genomgång av inför behandling samt efter behandling,
  5. Fotografering -före och efter behandling som bör ingå som en del av journalföring samt för att Du som kund ska kunna se effekten av din behandling hos oss.



Vad man ska tänka på efter sin behandling!


  • Hög solskyddsfaktor undvik direkt solljus, undvik sola i solarium för att undvika hyperpigmentering


  • Tvätta försiktigt det behandlade områdena samma dag men gnugga inte eller massera inte ansiktet på 2 veckor.


  • Öppna inte munnen för stort i 3-4 veckor (undvik tandvårdsundersökningar i 3 veckor om möjligt)


  • Undvik värmeproducerande enheter som Radiofrekvens (RF) HIFU, laser, IPL etc. Behandlingar på det gängade behandlande området i minst 10 veckor.


  • Undvik att ligga och sova på mage eller sidan, ha högt under huvudet under de första 7 dagarna


  • Undvik fysisk träning under 7 dagar efter behandlingen


  • Undvik bastu eller kalla klimat i 10 dagar efter behandlingen. 


  • Undvik blodförtunnande vitaminer C, E i 7 dagar


  • Undvik alkohol och antikoagulantiamedicin (acetylsalicylsyra om det inte är ordination) i 7 dagar



Vad man kan känna efter sin behandling


En stickande eller ”drag” smärta eller diffust obehag är normalt- ta Alvedon, Panodil om det behövs. Undvik att ta något antiinflammatoriskt som Ibuprofen eftersom inflammation är nödvändigt för att starta den nya kollagenbildningen. Antiinflammatorisk medicin kan tas efter 7 dagar


Komplikationer kan inkludera infektion, svullnad, blåmärke, främmande kropp reaktion i epidermis (granulom) och att tråd stöts ut.


Extremt sällan kan en ansiktsnerv bli påverkad på grund av lokalbedövningen, svullnad, hematom eller trycket från kanylen eller tråden på nerven. Viktigt att Vi som behandlande klinik får information om detta samt undersökning på klinik.



När man inte bör behandlas med trådar.


Aktiv inflammation eller infektion i behandlingsområdet

Vid pågående systematisk infektion, influensa eller liknande 

Vid pågående antibiotikabehandling.

Om Du står på läkemedel som påverkar ditt immunförsvar.

Blödningsrubbning/ blodförtunnande läkemedel som gör att Du blir mer lättblödande- diskutera med behandlare samt ansvarig läkare innan behandling.

Gravida och ammande behandlas ej då det finns otillräckligt med studieunderlag