Radiesse

Radiesse är en FDA godkänd kollagenstimulerande produkt som har en lyftande förmåga och ger dig även en vackrare, friskare hy. Kollagen är den primära komponenten i huden och står för 70% av hudens vikt. Med åldern minskar kollagenet och hudens volym minskar och medför slappare och rynkigare hud.

Behandlingen rekommenderas för dig som önskar volymuppbyggande eller hudförbättring, öka hudens spänst och lyster. Fantastisk om man önskar göra mer konturer i käklinje/vinkel eller kindben.


Här kommer lite information; frågor och svar på behandlingen.


Vilka områden kan man behandla med Radiesse?

Konturer på käkvinkel och käklinje, kindben, ansikte, hals, dekolletage, händer, örsnibbar


Varför ska man välja Radiesse istället för vanlig filler?

Jo därför att Radiesse har en hög viscositet och ger mycket volym. Enkelt förklarat kan man jämföra 1,5 ml Radiesse som 3 ml filler.

Detta innebär rent ekonomiskt billigare för kunden men framförallt ett finare helhetsresultat med optimal kollagenstimulering. 


Hur länge förväntas behandlingen hålla ?

Radiesse är en långtidsverkande kollagenstimulerande filler som inte bryts ned av kroppen på samma sätt som en filler med hyaluronsyra.

Ca; 12-16mån, varaktighet är individuellt beroende på livsstil, ämnesomsättning etc.


Hur många behandlingar ska man göra?

1-2 behandlingar med ca 4 veckors intervall.

Därefter 1-2 ggr/år beroende på utgångsläge.


Gör det ont att göra en Radiessebehandling?

Nej, inte särskilt. Det känns som de flesta inketionsbehandlingar. Produkten innehåller bedövningsmedel.

Vi arbetar vi med en Cannula, en trubbig nål.


Hur lång tid tar en behandling?

Ca 1h totalt kan man räkna med, för bilder. Information inför och efter behandling.


Är det något man bör tänka på inför/efter sin behandling?

Konsultation minst 48h innan behandling. 


Vilka biverkningar kan man få efter en Radiessebehandling?

En del kan uppleva en lätt rodnad eller ömhet. Behandlingsområdet kan dessutom kännas lite svullet och hårt de första dagarna efter behandling. Blåmärken kan som vid alla injektionsbehandlingar uppkomma men försvinner inom ett par dagar efter behandlingen. Kan sminkas över utan problem efter ett par dagar.


Hur snabbt kommer ett resultat av behandlingen?

Behandlingen ger ett omedelbart resultat tack vare gelstrukturen men även en långvarig effekt, eftersom de små fina mikrosfärerna stimulerar hudens egen kollagenproduktion. Effekt på själva huden syns efter 2-3 månader. Behandlingen ger mer föryngrad och fastare hud med en reducering av fina linjer och rynkor. Hållbarhet minst 1 år, beroende på dina biologiska förutsättningar. Därefter är rekommendationen att upprepa behandlingen en gång per år.