Microneedling Skövde


Vad är microneedling SkinPen® ?

Det är en kollageninduktionsterapi, som innebär att man använder sig utav mycket små kirurgiska nålar för att bilda mikroskopiska punkteringar i hudytan. Det är en behandling som stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende. Behandlingen medför att absorptionen av aktiva ingredienser ökar. Den skapar kontrollerade mikroskador i huden för att på så sätt stimulera kroppens naturliga sårläkningsprocess, samtidigt som cellskador minimeras, resultatet blir en återuppbyggnad av ärrvävnad.


SkinPen® behandlar:

◾ pigment/melasma

◾ ärr från acne/ operation,

◾ fina linjer/rynkor

◾ huduppstramning

◾ stora porer/acnehud

◾ bristningar ex. graviditet

◾ ojämn hud/celluliter


Hur går en skinpen® behandling till?

Information innan ingreppet - förväntningar, dokumentera samtycke,

Rengöring av ansiktet med skonsam tvätt. Bilder tas innan behandlingen.

Eventuell bedövningssalva appliceras och ska verka, därefter tas denna bort med antiseptisk lösning före Skinpen® behandling.

Ett tunt lager Skinfuse® Lift HG appliceras för att skydda huden mot friktionen under själva behandlingen. Nåldjupet ställs in efter varje kund och efter vilket område som behandlas. De flesta behandlingar tar ca 30-45 minuter. Microkanaler skapas under ingreppet och kan vara öppna upp till 24h.

Generöst med Skinfuse® Lift HG appliceras efter ingreppet.


De olika faserna efter en microneedlingbehandling dvs vad händer i huden?


FAS 1 Inflammationnsprocessen, är kortvarig ca 24-48h, man blir rodnad i huden efter en timme, lägger sig efter 3-4h. De små microneedlinghålen triggar igång huden att frisätta tillväxtfaktorer.


FAS 2 Detta är den akuta läkningsfasen det menas med att huden börjar tillverka ett kortvarigt kollagen (typ 3), nya kärl börjar bildas, cellnybildning. Fas 2 är man i upp till dag 7.


FAS 3 Denna fasen ger huden en förbättring, remodulerande fasen, då blir kollagenet som varit kortvarigt (typ 3) till att bli långvarigt kollagen, detta är den längsta processen. Denna fasen sker mellan dag 7 till dag 30.


Vid en kur på 3-6 behandlingen förbättras din hud avsevärt och bilder tas fortlöpande under hela processen. Visste Du att huden är Ditt största organ?


Hur ofta behöver man göra en microneedlingbehandling?

Oftast behöver man göra 3-6 behandlingar med 30 dagars intervall för att uppnå önskat resultat, men redan efter en behandling är det många som ser skillnad.