Fillers Skövde

Filler består av den kroppsegna substansen hyaluronsyra (HA) som är en sockermolekyl och hjälper huden att bibehålla fukt och spänst. 


När vi åldras sker flera förändringar i vår hud, tex:

  • förlust av bindväv
  • förändringar i kollagen och elastin
  • kärlförsörjning och cirkulation försämras
  • förlångsammad cellförnyelse
  • minskning av HA i huden.


Det innebär att huden förlorar sin spänst, den blir skörare, och torrare, det uppstår linjer och rynkor även skelettet, musklerna och fettet förändras och tappar volym.


Fillers injiceras in under huden för att fylla ut rynkor, skapa volym eller konturera ansiktet eller läpparna.

Syftet med behandlingen är att återskapa och fördröja åldrandets utveckling, förbättra volymen i ansiktet.


Områden man kan behandla med fillers är bla läppar, kinder, käkben, haka, nasolabiala vecket och marionetter. 


Vi på eesome Clinic använder oss av fillers produkter från Restylane. Restylane har flera typer av fillers som har olika egenskaper anpassade för att optimera resultatet av behandlingen tex ge stadga, fylla ut eller fuktgivande. Andra kända fillers är Juvederm, Aliaxin. 


Vi på eesome clinic är legitimerade sjuksköterskor med många års erfarenhet. Vi har nära samarbete med läkare och produktspecialister. 

Hur utförs en fillersbehandling?


Först görs bedömning av området som ska behandlas, därefter fotograferar vi dig för att vi i efterhand ska kunna se den förändring som behandlingen ger. 


Efter noggran rengöring av huden injiceras fillern till det området som ska behandlas. Aseptiken är väldigt viktig eftersom man vill minimera risken för infektion.


Två olika tekniker används för filler injektion. Antingen använder man sig av vass nål som ger väldigt god precision eller så använder man sig av en Cannula (trubbig nål) som förs in under huden genom en port som man gör med en vass nål. Behandlingsområdet avgör vilken teknik man använder sig av.


Efter en behandling med fillers är man svullen och lite bedövad eftersom de allra flesta fillers också innehåller lite lokalbedövning. Man blir öm i det behandlade området och ibland uppstår blåmärken. Ömheten kan sitta i några dygn. Rekommendendationen är att avstå från fysisk aktivitet, bastubad, massage mm under de första 24 timmarna efter en fillerbehandling.


Hur länge håller en behandling?

Hur länge en fillerbehandling håller är väldigt individuellt. Det beror på kundens egna förutsättningar och vilket område som behandlats och vilken fillerprodukt som användts. Generellt håller behandlingen i 4-12 månader.


Vid regelbunden behandling med filler förstärks den behandlade vävnaden och effekten blir mer långvarig. Våra behandlingar

Läppar

Fillerbehandling av läppar är en av de vanligaste behandlingarna. Vår ambition är att skapa så naturliga resultat som möjligt. Oftast har kunden en önskan om generell volymsökning av läpparna. Man kan ha smala eller tunna läppar alternativt att kan läpparna tappat sin spänst och volym i samband med åldrandet. 


Munnens utseende är en viktigt del i ansiktet och är ett tecken på åldrandeprocessen.

Behandlingen vi utför på läpparna har olika syften, tex:


  • ger volym,
  • återställa fuktbalansen
  • släta ut rynkor
  • förstärka konturer


Eftersom man är väldigt smärtkänslig på läpparna får alltid kunden bedövning innan behandling. Vi använder oss av en bedövningssalva som innehåller Lidokain.


Tillsammans med dig som kund lyssnar vi in dina önskemål och jobbar med olika tekninker därefter.  

Vi använder oss främst av Restylane Kysse, en filler som är anpassad just för behandling av läppar.


Nasolabia vecket

Det nasolabiala vecket är det vecket som uppstår mellan kind och näsa. När man åldras tappar huden i ansiktet sin spänst och man får volymförlust runt kindben och under ögon. Många upplever att dessa veck kan göra att man upplevs som trött eller sur.


Med hjälp av fillers kan man fylla ut dessa veck för att göra dom mindre tydliga. Ibland kan det vara så att det är mer fördelaktigt att fylla ut kinderna istället för att fylla ut det nasolabila vecket, det blir som ett minilyft i ansiktet och vecket minskar därför. Marionettlinjer /Sura mungipor


Neddragna mungipor eller att konstant se ledsen ut fastän man inte är det kan påverka oss negativt. 

Möjlighet finns även här att motverka det med att fylla ut linjerna alternativt att stötta svackan som ligger strax under

mungiporna med filler. Ibland kan man även behöva kombinera fillersbehandling med botoxinjektion i muskeln som drar mungiporna nedåt.Haka 


Hakans betydelse för harmonin i ansiktet är större än man tror. Att skapa volym på hakan ger stor positiv effekt för helheten i ett ansikte. Profilen blir finare om hakans form är balanserad mot resten av ansiktet.

För att skapa definition eller utjämna gropar, ojämnheter kan man med fördel använda filler. Här använder vi en filler med stor lyftkapacitet. Käklinje och käkvinkel


Med åldern förlorar ansiktet volym och elasticitet, käklinjens definition kan förändras och hamsterpåsar kan uppkomma.

Käklinjen kan därför också behöva defineras. En tydlig käklinje och käkvinkel förtydligar ansiktsformen.

Exempelvis går det att skapa en tydligare v-form, bredda ansiktets käkparti, förlänga eller definiera.Kindben och kinder


Kind- och kindbensområdet är det område som ofta förlorar volymen först när vi åldras. Men – kind och kindben är även ett område vi kan göra mycket för att förbättra och konturera med filler.

Att bygga volym på kinder kan man säga är nutidens minilyft där man skapar en föryngring. Syftet kan vara att förbättra kindbenets höjd, bygga upp flacka områden förbättra kindernas konturer.


Behandlingen ger också både ett lyft och en spridd effekt till de nasolabiala linjerna, området under ögonen och ansiktets nedre del.


Tinningar


Att behandla tinningar med filler är kanske inte det första området du som kund prioriter att behandla men faktum är att detta område ger en direkt antiage effekt. Ögonen samt ögonbrynen får ett volymstöd vilket gör att man får ett harmoniskt och mjukare intryck.